Grenzen stellen; vanaf april doe ik wat IK wil!

Lieve lezers,

De titel van deze blog moge duidelijk zijn. Vanaf april doe ik wat ík wil! Nu klinkt dit wellicht vrij egoïstisch. Maar dat is niet de intentie die ik wil overbrengen. Dit gaat niet over het doen wat je wilt vanuit een egogerelateerde, rebelse drijfveer. Van alleen aan jezelf denken en sch*t hebben aan anderen, om het maar even oneerbiedig te formuleren 😉 Nee, deze blog gaat over gezonde grenzen voor jezelf stellen om je eigen energie te beschermen. Dat is niet egoïstisch, maar juist van essentieel belang om je energie hoog te houden en in balans te blijven. Jezelf op nummer 1 zetten en prioriteiten stellen is een daad van een gezond zelfrespect en goede zelfzorg!

Afgelopen maandag ben ik gestart met het Vind jouw Spirit programma. Dit betekent voor mij de officiële aftrap van mijn zielsmissie als Sjamaan! ✨ Hier heb ik lange tijd naar toe gewerkt en nu is het dan eindelijk zover dat ik hier op een actiegerichte wijze mee aan de slag mag. Tevens stond afgelopen maandag de Nieuwe Maan in Ram, wat ook de nieuwe cyclus van het medicijnwiel ( de lenteperiode) inluidt. Een nieuw begin voor mij dus!

Meteen maakte Spirit mij duidelijk dat ik hiervoor nog wat veranderingen in mijn buitenwereld mocht gaan aanbrengen. Dat het voor mij nu meer dan ooit tevoren belangrijk is om prioriteiten te stellen in waar ik mijn tijd en energie aan wil besteden. Het werken aan mijn zielsmissie als Sjamaan is een groot commitment dat ik aan ga met Spirit en mezelf. Ik kreeg door dat het belangrijk is om prikkels vanuit de buitenwereld te reduceren om helder te kunnen communiceren met Spirit en mijn gidsen. Wanneer er teveel ruis op de lijn is, kan ik deze niet helder horen, waardoor ik mijn werk als Sjamaan niet voldoende kan uitvoeren. Mijn les hierin is dat ik leer om mijn intuïtie en persoonlijke grenzen serieus te nemen. Dit wil zeggen dat ik vaker nee mag zeggen tegen vrienden, die langskomen voor alledaagse koetjes en kalfjes praat en andere sociale ‘verplichtingen’ gebaseerd op andermans verwachtingen. Ik beheer mijn eigen agenda en ben, buiten mijn werk en het VJS programma om, aan niemand verplicht ze het recht te ontlenen om mijn tijd en energie te claimen. Ik ben dan dus ook, gelijktijdig met de start van het VJS programma, begonnen met het stellen van strakkere grenzen richting anderen. En nee, dit wordt me niet altijd in dank afgenomen. Maar is dat míjn probleem? Nee!! Ik hoef niet de verantwoordelijkheid te dragen voor andermans geluk en welzijn. Ik kan anderen tot zekere hoogte in de juiste richting bewegen en stimuleren dit bij zichzelf te vinden. Maar ieder draagt zelf de verantwoordelijkheid om het licht binnenin zichzelf te vinden en comfortabel met zichzelf te leren zijn, zonder daarvoor de ongelimiteerde support, bevestiging of entertainment van een ander nodig te hebben. Wanneer ik voel dat er teveel op mij wordt geleund en dit mijn energie omlaag haalt, trap ik op de rem. Wanneer ik teveel energie weggeef loop ik leeg en ben ik uiteindelijk helemaal niet meer in staat om mijn energie te geven vanuit een zuivere frequentie.

Dit was toch wel een duidelijke boodschap van Spirit, waar ik te lang niet voldoende naar heb geluisterd. Ik heb vaak de neiging om teveel verantwoordelijkheden naar me toe te trekken. Om de ander te willen dragen. Om zaken op mij te nemen, die helemaal niet mijn verantwoordelijkheid zijn. Dit is een patroon dat in mijn jeugd is ontstaan doordat er teveel verantwoordelijkheden op mijn bordje lagen en ik te vroeg volwassen taken op me moest nemen. Ik dacht dat ik deze patronen volledig had doorbroken, maar blijkbaar toch nog niet voldoende 😉 Spirit riep me duidelijk een halt toe, terwijl ik op de automatische piloot aan het door denderen was in mijn maatschappelijke rollen als goede moeder, vriendin, collega, coach, etc.. Die anderen mogen leren zichzelf te dragen. Uiteindelijk help ik hen daar ook meer mee dan wanneer ik hen de kans ontneem om in hun eigen kracht te komen. Dit zorgt voor meer gelijkwaardigheid en evenwicht in vriendschappen en relaties op zowel privé als zakelijk gebied. Win-win situatie dus!

Naast dit inzicht heeft dit mij ook inzichten gebracht in de dynamiek tussen mij en mijn Tweelingziel! Hij loopt ook vaak tegen deze grenzen aan, dat hij zich te verantwoordelijk voelt voor het welzijn van anderen en graag voor anderen wil zorgen. Wat hem op een gegeven moment ging opbreken. Dit maakt dat ik meer begrip en compassie voel richting hem. Ik begrijp nu waarom hij zich soms genoodzaakt voelde om zich terug te trekken uit de connectie. De energie van een Tweelingziel kan namelijk keihard binnen komen, zelfs al probeer je in de buitenwereld nog zo om die ander vrij te laten. Maar deze voelt het wanneer je een commitment van hem/haar wil, wat deze (nog) niet in staat is om te geven. Nu ik mijn Tweelingziel in de buitenwereld heb losgelaten, begrijp ik dat dit zeer waarschijnlijk teveel druk op hem heeft gelegd. Interessant hoe dit dan via andere situaties naar mij wordt terug gespiegeld!

Nu had ik mij voorgenomen om ook nog wat te vertellen over mijn eerste ervaringen met het VJS programma, maar ik merk dat er over het onderwerp grenzen stellen zoveel verteld wilde worden, dat ik hiermee een hele blog kon vullen. Dus ik blijf gewoon heel systematisch te werk gaan door 1 onderwerp per blog te kiezen. Mijn belevenissen rondom de eerste week VJS programma houden jullie dus nog te goed.

Ik denk dat de boodschap, die ik met deze blog wil meegeven, wel duidelijk is. Grenzen stellen en voor jezelf kiezen is niét egoïstisch en het maakt je geen slechte ouder, partner, vriend(in) , werknemer, collega en mens !! 😉

Liefs Angie

Gepubliceerd door aquariantwinflame

Maatschappelijk werker en lichtwerker met een ruimdenkende levensvisie. Ik volg een opleiding Zijnsoriëntatie en daarnaast ben ik bezig mij te specialiseren op het gebied van Tweelingzielen, Aquarius tijdperk en Sjamanisme.

Eén opmerking over 'Grenzen stellen; vanaf april doe ik wat IK wil!'

  1. Dankjewel om uw verhaal te delen. Het stellen van grenzen, ter bescherming van jouw hogere zelf, is een heel herkenbaar thema waar ik zelf ook heel erg mee bezig ben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: