Gelijkenissen en verschillen Tweelingzielen

Aangezien Tweelingzielen 1 afgesplitste ziel in 2 lichamen zijn, zal het je waarschijnlijk ook niet verwonderen dat er veel gelijkenissen zijn te vinden tussen beide polen van een Tweelingzielenpaar. Dit betreft zowel gelijkenissen qua uiterlijk als qua hobby’s en gewoontes, manier van bewegen en expressie. Ook zie je vaak dat beide een vergelijkbare voorkeur voor een bepaald soort voedsel of zelfs ongeveer dezelfde kledingstijl hebben. Het komt ook regelmatig voor dat je Tweelingziel qua uiterlijk op 1 van je ouders of op je broer of zus lijkt.

Ik vind die gelijkenissen een mooi en bijzonder fenomeen om te zien. Het is soms net alsof je vanaf een afstandje naar jezelf kijkt. Even een grappig voorbeeld; Mijn Tweelingziel en ik waren laatst aan het dansen. Ik was heerlijk in mezelf gekeerd vanuit mijn authentieke zelf aan het dansen. Ineens zag ik vanuit mijn ooghoek mijn Tweelingziel exact dezelfde bewegingen maken! En nee, daar waren geen afspraken over gemaakt šŸ˜‰ In deze setting ging het gewoon om vrij dansen, waarbij ieder zijn eigen bewegingen tot expressie kon brengen. Dit was gewoon hilarisch om te zien. Zo kan ik nog tal van voorbeelden opnoemen, maar dan ben ik morgen nog bezig. Dus ik laat het bij deze, omdat dit voorbeeld er toch wel echt uit springt. Nu ben ik er nog niet achter of dit nu is vanuit een onbewust spiegel effect of dat we daadwerkelijk dezelfde natuurlijke manier van bewegen hebben. In ieder geval vind ik het wel interessant om dit te bemerken.

Tweelingzielen kunnen zelfs letterlijk gezien fungeren als een spiegel voor elkaar. Wanneer je in de spiegel naar jezelf kijkt, lijkt het dan net alsof je (deels) je Tweelingziel daar ziet staan! Eerst zal je wellicht denken dat je je het verbeeldt, maar het is echt zo! In mijn geval bemerk ik vaak een vergelijkbare blik in de ogen of gezichtsuitdrukking. Naarmate er meer ontmoetingen tussen het Tweelingzielenpaar plaatsvinden, beginnen deze qua uiterlijk steeds meer op elkaar te lijken. Dit omdat beider energieƫn zich steeds meer met elkaar versmelten. Dat letterlijk naar elkaar toe groeien n.a.v. contact tussen de Tweelingzielen heeft als functie om beiden weer naar een gelijkwaardig niveau te doen stijgen, zodat een harmonieuze hereniging in de fysieke realiteit (uiteindelijk) haalbaar is. Het letterlijke spiegel effect heeft als doel om naar jezelf te leren kijken door de ogen van degene die je zo onvoorwaardelijk lief hebt, je Tweelingziel. Hierdoor ontdek je de liefde in jezelf. Jij bent liefde.

Het figuurlijke spiegelen daarentegen heeft te maken met het naar de oppervlakte brengen van stukken in jezelf, die nog geheeld mogen worden. Dit heeft, naast het transformeren van karma, eveneens als doel dat je onvoorwaardelijk van jezelf leert houden met alles dat er is. Dat je er helemaal mag zijn zoals je bent. Ook dit is van essentieel belang om tot een harmonieuze hereniging te komen. Om elkaar vanuit je vrije, authentieke zelf liefde te kunnen geven, zonder dat je de ander nodig hebt om een leegte in jezelf op te vullen. Eerst moeten de completerende delen in jezelf gevonden worden. Dit gebeurt door het spiegelen van je Tweelingziel.

Het is wel zo dat beide polen van een Tweelingzielenpaar elkaar op een mooie manier aanvullen. Ze zijn een prachtige mix van capaciteiten, die elkaar precies aanvullen om zo tot een constructieve samenwerking te komen om het universum te dienen. Samen belichamen ze de juiste mix van de mannelijke en vrouwelijke energie. De Ć©Ć©n zal in veel gevallen wat meer yin (vrouwelijke) energie hebben en de ander bezit meer yang (mannelijke) kwaliteiten, ongeacht het biologische geslacht. Een Tweelingzielen connectie overstijgt ook de maatschappelijke genderrollen, maar aan dat onderwerp ga ik in mijn volgende blog meer aandacht besteden. Ik ga nu tot slot de verschillen onder de loep nemen. Dat zijn dus de verschillen in yin en yang energie, die ik zonet benoemde. Maar je ziet vaak, naast de gelijkenissen, ook grote verschillen in karakter. Waar de Ć©Ć©n een extravert, uitbundig, actiegericht type is zal de ander vaak juist introvert, gereserveerd en ietwat passief zijn. Dit is overigens ook weer terug te voeren op de yin en de yang energie. Bij de extraverte, actiegerichte Tweelingziel zal hoogstwaarschijnlijk de yang energie dominant aanwezig zijn en bij de introverte, gereserveerde Tweelingziel daarentegen weer de yin energie. Deze verschillen zijn dus ook van essentieel belang om jullie gezamenlijke levenstaken te kunnen uitvoeren. Samen staan jullie sterk!

Tot zover deze blog. De volgende keer ga ik het hebben over het ontstijgen van maatschappelijke 3D normen en overtuigingen, zoals o.a. culturele verschillen, leeftijdsverschil en genderrollen. Graag tot dan!

Liefs Angie

Gepubliceerd door aquariantwinflame

Maatschappelijk werker en lichtwerker met een ruimdenkende levensvisie. Ik volg een opleiding Zijnsoriƫntatie en daarnaast ben ik bezig mij te specialiseren op het gebied van Tweelingzielen, Aquarius tijdperk en Sjamanisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: