De betekenis en geschiedenis van het concept Tweelingzielen

Tweelingzielen.. Veel mensen hebben er wel eens over gehoord. Maar velen weten niet wat het exact inhoudt. Het klinkt nogal magisch, sprookjesachtig zelfs. Vaak is er een geromantiseerd beeld over twee mensen, die in elkaar dé enige echte ware Jacob(a) vinden, stapelverliefd op elkaar worden, alles is rozengeur en maneschijn en ze leefden nog lang en gelukkig.. En ik zal jullie verklappen dat ik, voordat ik mijn Tweelingziel ontmoette, zelf ook een nogal vertekend beeld ervan had. De waarheid is echter toch iets anders. Het klopt dat je Tweelingziel je enige, echte wederhelft is. Maar dan zelfs letterlijk. Tweelingzielen passen als twee puzzelstukjes in elkaar. Alleen is een Tweelingziel connectie in de meeste gevallen allesbehalve romantisch. Vooral niet in het beginstadium. Hoe kan dat nou?? Nou, dat ga ik jullie in deze blog uitleggen. We beginnen met de geschiedenis en het ontstaan van de Tweelingzielen..

De oorsprong van de Tweelingzielen werd duizend jaar geleden al beschreven door Plato. Volgens zijn theorie kwamen mensen als zijnde tweekoppige, tweeslachtige wezens met vier armen en vier benen vanaf de oerbron. Maar met al deze dubbele krachten werden deze wezens hoogmoedig en besloot Zeus ze van elkaar te scheiden en onderverdelen in 2 lichamen. Zo hadden beide Tweelingzielen slechts de helft van de krachten, die ze hadden toen ze nog een eenheid waren. De ene vertegenwoordigde de man, de ander de vrouw. Wel deelden ze nog dezelfde ziel. Wat Tweelingzielen door alle incarnaties heen dan ook altijd zijn blijven doen.

Hier is dus de dualiteit tussen man en vrouw ontstaan en de afgescheidenheid. Beide Tweelingzielen volgden apart van elkaar vele incarnaties om als losstaand individu ervaringen op te doen. In sommige incarnaties troffen ze hun wederhelft dan wel weer, waarin er dan vaak een liefdesrelatie of in ieder geval een intense verliefdheid ontstond. Maar ook raakten ze elkaar net zo makkelijk weer kwijt vanwege obstakels als verschil in sociale klasse, leeftijd, ras of vertrek van de ander door oorlog of dood, al dan niet dmv moord/executie. Hierdoor is er een enorme lading aan karma ontstaan, wat voor steeds meer verwijdering zorgde.

Vanaf circa 2012 zijn er steeds meer Tweelingziel herenigingen gekomen. Nu rond 2020 zijn dat er nog meer. De Tweelingzielen, die elkaar nu in de fysieke realiteit ontmoeten, zijn de incarnaties van hele oude zielen, die de mensheid begeleiden van de 3e naar de 5e dimensie. Samen vormen ze een ‘powerkoppel’. Zoals ze waren, voordat ze door Zeus van elkaar zijn gescheiden. Ze completeren elkaar in alle capaciteiten en krachten en verenigen de yin en yang (het mannelijke en vrouwelijke) in elkaar. Dit klinkt prachtig. Maar voordat ze zover zijn, gaat er een heel proces aan vooraf. Dit proces gaat vooral over zelfliefde.

Een ontmoeting met je Tweelingziel brengt, naast al je krachten, ook alle schaduwkanten aan het licht. Alle stukken van jezelf, die nog geheeld mogen worden. Al het karma dat is opgedaan in vorige levens. Dit omdat jullie 1 ziel in 2 lichamen zijn en op dezelfde trillings frequentie zitten. Dit kan een uiterst pijnlijk proces zijn. Maar tegelijkertijd heel mooi, want dmv jullie chakra’s zijn jullie altijd met elkaar verbonden. Hierdoor leer je met onvoorwaardelijke liefde door de ogen van je Tweelingziel naar jezelf kijken en jezelf onvoorwaardelijk lief hebben. Pas wanneer beide Tweelingzielen dit stadium hebben bereikt en alle ego gerelateerde overtuigingen hebben afgeworpen, is een harmonieuze, fysieke hereniging op aards niveau mogelijk.

Over hoe dit proces in zijn werk gaat, vertel ik in volgende blogs meer. Tot zover even een introductie over het concept Tweelingzielen en een stukje geschiedenis. Tot de volgende ronde!

Liefs Angie

Gepubliceerd door aquariantwinflame

Maatschappelijk werker en lichtwerker met een ruimdenkende levensvisie. Ik volg een opleiding Zijnsoriëntatie en daarnaast ben ik bezig mij te specialiseren op het gebied van Tweelingzielen, Aquarius tijdperk en Sjamanisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: